FANDOMKuvausEdit

Google Drive on Googlen tarjoama pilvipalvelu. Sinne voi tallentaa ilmaiseksi 15 Gt verran, mutta jos haluaa lisää tilaa pitää maksaa kuukausittainen maksu. Sinne voi varastoida erillaisia tiedostoja joita voi myös jakaa että muokata. Kyseiseen palveluun yhdistettiin Googlen entinen palvelu Google Docs .

Googletu

Käyttö

Google Driveen tarvitsee sähköpostiosoitteen, jolla voit kirjautua palveluun sisään. Sen jälkeen Google Drive ladataan koneelle kirjautumisen jälkeen. Tietokoneelle luodaan Google Drive-kansio, jonka sisällä olevat tiedostot ovat saatavilla laitteilla. 

Google Drivea voi käyttää tietokoneella, selaimella ja mobiilipuhelimilla. Pilvipalveluun voi sen jälkeen laittaa tekstitiedostoja, kuvia sekä videotiedostoja.

Tiedostoja voi katsoa millä tahansa laitteella mille on asennettu Google Drive.

Google Drive-palvelun kautta voi luoda omia kansioita, tekstidokumentteja, piiroksia, lomakkeita sekä esityksiä. Tiedostojen näkyvyyttä ja niiden omistajuutta voi muuttaa jos haluaa. Palvelun kautta näet myös sinulle jaetut kansiot.

TYYPIT
Asiakirja
Googleluominen

Turvallisuus

Kaikki tiedostosi ovat automaattisesti yksityisiä, ellet muuta oletusasetuksia. Sinä omistat kaiken sinne lataamasi ja tekemäsi tiedostot.

Varastotila

Kirjautuessasi Google Drive-palveluun ensimmäistä kertaa saat aluksi 15 Gt ilmaista tilaa tiedostoillesi. Halutessasi lisää tilaa joudut maksamaan lisätilasta kuukausittaisen maksun. Lisätilaa voi ostaa 16 teratavuun asti. Yksittäinen tiedosto ei voi olla yli 10Gt. 

Muuta

Google Drivea voi käyttää selaimilla; Internet Explorer , Mozilla Firefox , Safari  ja Google Chrome . Palvelu tukee käyttööjärjestelmiä Microsoft WindowsOS X sekä Linux

Lähteet;

Wikipedia ,Google , Google Driven sivut

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.